Saturday, May 12, 2007

A


Uite ca l-am pus si pe Basescu pe blogul meu.
In afara de cele 2 flyere de care am facut rost (as fi putut sa fac rost, dar va spun sincer ca nu mai suport)
Vreau sa va intreb si voi sa imi raspundeti obiectiv:
Seamana ipostazele in care este pus Basescu sa pozeze cu poza din acest post.
Nu e corect sa va cer sa raspundeti fara sa fiu eu primul care raspunde:
"O asemanare mai buna nu se putea. Este rolul perfect care i se potriveste lui."
Ma intreb ce oare s-a intamplat cu omul ala imbracat la costum si inconjurat numai de miliardari care saluta si spunea "Sa traiti bine!" (Dupa care mai adauga si un ras original - "aha aha aha"). S-a transformat in cel mai mare manipulator care ar face orice sa nu piarda cupa puterii si a popularitatii (inclusiv sa pozeze ca un cimpanzeu). Acum nu mai este omul la patru ace, ci s-a transformat in omul imbracat la camasa cu dungi, descheiata la primul nasture si care vine si face pe victima...identic unei fetite care a ramas fara acadea.... patetic. Stie foarte bine ca in Romania postura de victima este cea mai avantajoasa, iar cel care lupta si are demnitate este vazut ca "omul negru".
Deja imi inchipui cati dintre cei care imi vor citi acest post ma veti injura. Ei bine, eu va spun sincer ca ma doare sa vad ca si tinerii se lasa manipulati de acest om meschin.
Dincolo de convigerile mele despre acest om, pot sa spun ca strategia aplicata in campania sa "Spune NU demiterii" seamana cu cea de la Maggi. Spun asta fiindca am trait aceleasi momente ca atunci....eram si eu ca oricare om la baie si inainte sa folosesc hartia igienica vad pe usa un stick cu "Cetatean suspendat al Romaniei voteaza Nu DEMITEREA!"... m-am constipat pe loc (cam gretos - stiu, dar foate real). Daca tot se lauda ca a fost alaturi de tineretul din tara de ce buda din camin arata la fel ca acum 3 ani??? (nu pun o poza sa va arat cum arata ca sa nu vi se faca rau). Nici acolo nu pot sa imi fac treaba in liniste????
Si apoi acest apelativ de "cetatean" imi furnica pielea, inainte ni se spunea tovarasi, acum suntem cetateni...nu pot sa inghit acest lucru.
Eu am sa ma duc pe 19 la vot si am sa votez DA pentru a putea urma 2 pasi:
1. sa i se dea o palma si din partea populatiei sa se trezeasca din betia aceasta a popularitatii
2. sa mi se dea ocazia sa aleg din nou din mai multi candidati
daca vor fi aceeasi care au fost si pana acum, va spun ca tot pe el il votez atunci (dar el are nevoie sa fie cu adevarat trezit din aceasta betie) ...
Din pacate din semnalele pe care le am, din ceea ce vad in jurul meu se pare ca primul pas nu se va produce fiindca suntem un popor de oameni manipulati.
Probabil ca as fi fost si eu printre ei, dar din fericire nu am avut prea des timp in acesti ani sa ma uit la televizor (principala sa arma) si am observat doar ceea ce era cu adevarat langa mine (situatia financiara, conditiile de cazare - acestea sunt primele 2 probleme cu care ma confrunt).
Situatia financiara
Sunt la fel de bogat ca acum 3 ani sau mai bine spus puterea de cumparare este aceeasi (parintii mei sunt amandoi pensionari - li s-a marit cu foarte putin in comparatie cu nivelul preturilor)
Am deschis aceasta tema a situatiei financiare deoarece am avut o discutie cu o studenta care spunea ca e pro-Basescu deoarece "economia (mediul afacerilor) Romaniei s-a dezvoltat datorita lui Basescu" ... oameni buni treziti-va... economia s-a dezvoltat fiindca asa este cursul normal si principalii responsabili sunt oamenii de afaceri din tara care nu mai sunt la fel de indoctrinati si imbacsiti sa astepte sa le pice de undeva de la Guvern fonduri ci sunt activi atragang investitori. Oamenii de rand au facut Romania mai frumoasa ca acum 3 ani, nu Basescu, nu Tariceanu, nu Geoana... sau alte personaje din mediul politic.
Conditiile de cazare
In complexul studentesc s-au facut renovari capitale la 2 camine, dar dupa ce au terminat lucrarile cei care isi pot permite sa plateasca taxa de cazare sunt cei cu bani sau cu o situatie financiara mult mai buna decat a mea. Asa ca, ce s-a rezolvat?..nimic... s-a marit numarul de locuri pentru cei cu bani si s-a micsorat numarul de locuri pentru cei care cu adevarat nu isi pot permite sa stea la gazda sau sa stea cu chirie.
La final nu pot decat sa va spun ca pe 19 sa mergeti cu totii la vot si sa puneti stampila unde vreti.
Fiecare are dreptul la un vot.
(eu vreau sa merg doi pasi..atat)

1 comment:

Anonymous said...

sunt de acord cu tine. si eu am sa votez DA. pentru ca dak s-a ajuns in situatia asta, in care nu stiu sa mai fi fost vre-un presedinte, inseamna ca e chiar slab.
ai dreptate cu economia. nu stie basescu nimic despre economie, altfel discursurile sale ar fi inclus cifre, dar nici sa la ceiteasca nu stie, sa nu mai zicemn sa le produca.
el e politicianul tipic care cunoaste cele 2 cuvinte care trebuie sa le stie oricine intra in politica: demagogie si populism. de specificat ca nimeni nu le stie sensul. le foloseste ca pe niste cuvinte mari ca sa impresioneze populatia.
cat despre puterea de cumparare, , el nu a avut nici o contributie desi s-ar fi putut implica ca presedinte in orice activitate, indiferent ca e a parlamentului sau a guvernului.
el a preferat in schimb sa apara intre oameni sa faca poze si sa rada.
astea sunt singurele lui calitati.
asa ca va indemn, votati un presedinte care face poze si care rade si cu siguranta romania va progresa.
e timpul sa nu mai votam oameni, desi asta asteptam de mult dupa comunistii din psd, dar sa votam caractere si cel mai important oameni capabili macar sa ia initiativa si care au demonstrat pana acum ca pot, chiar daca nu s-au implicat in politica si sunt varza la politica.
revin la ce am spus, cand basescu foloseste demagogie si populism pentru a acuza opozitia defapt se caracterizeaza.
poza mi se pare excelenta, pacat ca de acolo lipseste faza de pe pliantele lui basescu "vino sa il atingi", de parca ar fi un zeu.
PUNCT