Thursday, April 17, 2008

nu suntem de acord .....si totusi de la noi pleaca

Vreau sa aduc in atentie o tema atat de actuala incat nu ne putem imagina existenta fara ..... nu este vorba de dragoste (asa cum s-ar gandi romanticii), nu este vorba despre aer curat (asa cum s-ar gandi un ecologist), ne este vorba de Dumnezeu (asa cum gandim toti crestinii)....si multe altele fara de care intradevar viata noastra nu se poate derula .... e vorba despre MITA!!!!



Mita este prezenta in toate domeniile cotidiene: educatie, sanatate, politie, economie, justitie, securitate sociala, politica (aici e un domeniu mai profund decat toate celelalte...o adevarata filosofie).

Azi la curs o profesoara ne-a vorbit atat de lejer (fara sa isi dea seama) de acest microb...ea l-a denumit "comision". Mi-am adus aminte instantaneu de ce a povestit o profesoara din liceu care avea un fiu la facultatea de medicina din Iasi; ne spunea ca cei care le spune studentilor sa ia mita sunt chiar profesorii....oare sa fie adevarat??? Oare acest lucru ne-a sugerat si profa noastra??? daca eu terbuie sa rezolv ceva trebuie sa dau mita??? sau daca cineva va veni sa rezolve ceva eu Sa ma astept sa iau "comision"doar sa imi fac treaba??? Voi termina facultatea ca sa iau sau sa dau mita?? Doamne fereste-ma de oameni care gandesc asa.

Acum mai cititi care este primul domeniu in care am scris ca este prezent acest microb

"Pestele de la cap se impute."

P.S. Nu zambi...mai gandeste-te...

2 comments:

Anonymous said...

Buna Ionut! Ma bucur sa dau de tine pe blog :)
Uite eu deocamdata nu am auzit de mita in Iasi, dar stiu ca acasa la mine se da mita la greu, iar daca vrei sa iei un examen cu minim 5 proful iti spune in fata cumpara-mi cartea...
Tind sa cred ca poate sunt putini care primesc "comisioane" sau treburile se fac pe "sub mana".

Anonymous said...

Sa stii ca ai dreptate...Am observat ca, daca nu "esti dragutz" cu cei de la care vrei sa obtii ceva, te cam chinui degeaba... Mai rar reusesti sa sa faci ceva doar cu persoana ta si meritele tale...:(...Jignitor...Uite de aia le convine multora sa paraseasca tara noastra si sa plece prin alte parti unde ajungi sus prin munca si nu prin mita... Karamela